STELLA SAMO KORAK DO MEDALJE U LINZU

Četvrtog dana jakog međunarodnog turnira u Linzu Stella Šaš zaustavljena je na samo korak do osvajanja medalje. U pojedinačnoj konkurenciji, nakon tri pobjede i osvajanja 1. mjesta u kvalifikacijskoj skupini, Stella se plasirala u glavni turnir, među 32 igračice, gdje se probila do četvrtfinala. Za ulazak u pulufinale i osvajanje odličja poražena je od kasnije finalistice Čehinje Katerine Pisarove. Stella je tako ostvarila najbolji plasman od četiri igračice iz sastava reprezentacije Hrvatske.

Plasmani:

Stella Šaš 5-8. mjesta,

Tamara Nakić 9-16. mjesta,

Sena Smailji 17-24. mjesta,

Lucija Krnić 17-24. mjesta.

U ekipnoj konkurenciji Stella je nastupila za Hrvatsku 1 i sa Senom Smailji osvojila 7. mjesto. Ključni meč je bio protiv Slovakinja kojeg su dramatično izgubile rezultatom 3:2 i u kojem su četiri meča igrana u 5 setova. Stella je prvu partiju susreta izgubila u petom setu 12:10 dok je u odlučujućoj petoj partiji vodila 2:0 i treći set 9:5 i 10:8 da bi na kraju izgubila 14:12 nakon čega se više nije uspjela vratiti. Pobjeda u paru i jedna Senina pojedinačna pobjeda nisu bile dovoljne te je ukupna pobjeda otišla na stranu Slovakinja. Slovakinje su na kraju osvojile 1. mjesto dok su naše zauzele 7. mjesto. Hrvatska 2 (Nakić, Krnić) je zauzela 12. mjesto.

Stelli, nakon 24 odigrana meča u Linzu i povratka kući, predstoji samo dva dana odmora. Već u četvrtak putuje sa klupskim kolegicama u Opatiju gdje će se na međunarodnom turniru Milenij Open do nedjelje boriti za domaće i europske bodove.